Gominoles de taronja o de maduixes:




Ingredients:

250 gr de puré o suc de fruites (personalment, preferisc puré, la textura gominola queda més aconseguida)
200 gr d'aigua
100 a 200 gr de sucre.
4 a 8 gr d'agar-agar en pols (recomane 8 gr)

Elaboració:

Posem a bullir l'aigua, i afegim l'agar-agar en pols i sense apartar del foc, remenant constantment deixant bullir durant dos minuts més.

A banda, mesclem el puré de maduixes o el suc de taronja amb el sucre .

Apartem del foc l'agar-agar, mesclem amb la fruita, i tornem al foc. Remmenem sense parar durant 2 minuts més, aboquem en el motle o motles triats i deixem refredar a temperatura ambient. En una hora està preparat per a degustar, encara que es pot deixar tota la nit quallant. Si es va a conservar més temps, recomane usar el frigorífic.

Per a presentar la gelatina de taronja en les corfes de taronja, no hi ha més que llavar molt bé les taronges abans de fer el suc, conservar les corfes després de fer el suc, llevar bé les restes de taronja, i abocar en elles la mescla, deixant refredar després.


Nota 1: L'agar-agar és una substància gelatinosa derivada d'algues marines, que es pot adquirir en supermercats d'El Corte Inglés, herbolaris, i gran part de les botigues de rebosteria online. Per tant, és un producte totalment apte per a dietes vegetarianes, i no porta gluten. Per a preparar la recepta recomane llegir les instruccions de l'agar-agar, perquè té diverses presentacions: en pols, en tires, en flocs,... i pot haver-hi variacions en la manera d'usar-ho o en les quantitats. Jo he recomanat 8 gr per a mig litre aprox. que és el doble del que recomanava el fabricant de l'Agar .


Bon profit

Comentaris

Entrades populars