Paella Muntanyesa



El dia 12 vam celebrar en l'hort de Jordi i Imma www.naranjasecologicas.com l'anual concurs de paelles. Ens reunim una trentena d'amics amb els respectius fills. Els “cocinates” es presenten al concurs. La paella es pot realitzar amb els ingredients que a cada un li s'antoixe. Es van presentar cinc aspirants Una paella de calamarsons, carxofes i alls tendres. Una tradicional de la ribera del Xúquer: pollastre, conill, verdura i mandonguilles. Un arròs del senyoret, una paella de ceba, i la paella muntanyesa que va ser la que guanyà per votació, encara que sempre li donem el premi a l'amo de l'hort perquè l'any que ve ens deixe les instal·lacions.
La Paella muntanyesa la vam preparar l'amic Salva Bixquert i jo mateix.

Ingredients 8-10 persones:

1Kg costelles de porc adobades
(Si no les trobeu adobades en la carnisseria les podeu preparar el dia anterior amb un poc de pimentó roig, celiandre, un poc de comí, clau i sal, tot això macerat en oli) Les nostres les va portar Anna de Tuéjar i tenien un toc magnífic.

Un manoll d'alls tendres trossejats
½ Kg de tomaques madures ratllades
1500 gr de carxofes
750 gr de rovellons ( o un altre tipus de bolets)
Enguany, com no ha plogut, vam haver de prescindir dels rovellons. Vam trobar en el mercat central de València a 46 euros el Kg i ens va paréixer excessiu. Vam utilitzar tres tipus de bolets deshidratats que li van donar un bon punt de sabor a la paella.
2 litres de caldo de pollastre
1 Kg d'arròs
Oli
Safrà
Sal

Elaboració:
Posar en la paella un poc d'oli i anivellar-lo, a continuació sofregir les costelles a poc a poc fins que estiguen daurades. Com les costelles hauran soltat greix, avaluar la necessitat incorporar mes oli.
Retirar les costelles cap als laterals del paella i sofregir les carxofes netes i trossejades. Quan comencen a daurar-se incorporar els alls tendres. Salar
Una vegada fregits, incorporar les costelles, la tomaca ratllada i els bolets i donar-li unes voltes que es mesclen tots els sabors.
Incorporar el caldo de pollastre i comprovar la necessitat afegir més aigua.
Deixar coure 10 minuts i comprovar el punt de sal.
Preparar el safrà, calfant-lo en un tros de paper d'alumini per a dissoldre'l en un poc d'aigua tèbia i incorporar-lo junt amb el Kg d'arròs.
Deixar coure 18 minuts
Els primers a foc viu.
Bon profit

Comentaris

Entrades populars