Dos receptes amb codonys



Compota De codony i porro


Ingredients:

·         250 grams De codony
·         100 grams de porro net
·         250 grams de sucre
·         100 ml. D'aigua
·         1 pesiguet de pebre de Jamaica acabada de moldre
·         2 suc de ½ llima menuda i una mica de sal.


Elaboració:

1.       L'elaboració és molt senzilla, llava bé el codony I trosseja'l sense necessitat pelar-ho, si és necessari utilitzant un raspall. El codony, la pell de la fruita fa que l'aroma i el sabor de la compota siga més pronunciat.
2.       Posa en un casset el codony trossejat amb el suc de llima, l'aigua, el porro ben net i picat, el sucre, la mica de sal i el pebre de Jamaica.
3.       Porta a ebullició i després baixa el foc deixant coure uns 30 minuts, fins que el codony estiga ben tendre.
4.       Llavors tritura, perquè el porro i el codony s'integren bé, i deixa coure altres 10 minuts o fins que tingues una compota homogènia i densa.

La compota de codony i porro es pot servir freda o en calent, si la serveixes acabada de fer acompanyant una carn o un peix, recorda reservar-te un poc per provar-la sobre una torrada o amb una fusta de formatges, segur que repeteixes.

 

CODONYAT


Ingredients:

·         1,5Kg de codonys madurs
·         2 L. d'aigua
·         La pela de 2 llimes
·         El suc d'1 llima
·         Sucre ( mes avall concretem la quantitat de sucre)

Elaboració

1.       Haurem de triar codonys sans i amb bon color. Els llavarem fins i tot amb l'ajuda d'un raspall davall l'aigua. Després els trossejarem sense llevar la pell i els posarem a coure amb l'aigua, la pell de les llimes i el suc.
2.       Els posarem a coure, quan bullen abaixarem el foc i els courem durant 30-45 minuts, o fins que estiguen blanets.
3.       Una vegada cuits, els passarem pel passapuré o per la batedora. Com molts ho pregunteu, els codonys els triturarem amb la pell, ja que aprofitarem tot el codony i a mes aprofitarem també la pectina que té la corfa. Vós recomane el passapuré, ja que obtindreu un codony mes casolà. Clar està, retirarem els llimes abans de triturar el codonyat.
4.       Quan obtinguem la pasta del codony cuit, la mesurarem i calcularem 400 gr. De sucre per cada 1/2 kg. de pasta cuita de codony.
5.       En una olla neta, posarem les quantitats de pasta i sucre corresponent, i portarem a ebullició lentament i removent contínuament fins a dissoldre el sucre.
6.       Abaixarem el foc al màxim, i ho cuinarem durant 2 hores i mitja o 3, o fins que espessisca i bambollege. De tant en tant caldrà remoure per a evitar que s'apegue.
7.       Quan estiga, ho deixarem refredar lleugerament i ho passarem a un motle preferiblement fàcil de desemmotlar (plàstic). Podrem usar un poc d'oli per a untar el motle, ja que així ens serà mes fàcil de desemmotlar.
8.       Omplirem i estrenyerem be el codonyat, perquè el motle quede ben compacte.
9.       L'endemà, estant be fred, el desemmotlarem per a tallar-ho en les porcions que mes ens agraden.

Ja estarà preparat per a menjar.

Comentaris

Entrades populars