Crema de poma i xirivia

La xirivia és una arrel el consum de la qual va ser molt important abans de conèixer la creïlla, però ara és un d'aqueixos aliments que erròniament s'han substituït pel tubercle esmentat, o s'ha relegat a un ús secundari a la cuina. Per aquestes terres practicament només s'usa en l'elaboració del "putxero" i les noves generacions no solen ni incloure-la.

Avui vaig a mostrar-vos una de les moltes receptes en què utilitzem aquesta arrel tan versàtil com a element principal del plat.

La Crema de poma i xirivia amb salmó conjuga sabors frescs de la poma, que com sabeu té un bon punt àcid que es conserva després de la cocció, mentre que la xirivia aporta el seu toc dolç. La crema sola està rica, però el salmó és el que fa que aquest mos es torne deliciós, proveu-ho i ens comenteu.

Ingredients (4 comensals)

·         150 Grams de poma
·         150 grams de xirivia
·         180 grams de caldo de cocció (De la poma i la xirivia)
·         Pebre negre
·         Anet
·         Oliva negra deshidratada
·         Una mica de sal
·         Oli d'oliva verge extra
·         Salmó marinat

Elaboració

Si comencem pels detalls, cal començar amb les olives deshidratades, aquestes les preparem quan encenem el forn per a qualsevol pa, magdalenes o torrat, una vegada fet, abaixem la temperatura al mínim i introduïm les olives negres sense pinyol perquè es deshidraten, així Les conservem després en pots i les tenim per a qualsevol recepta.

El salmó ja sabeu que el marinem a casa. En tot cas, també es pot utilitzar salmó fumat que hàgeu adquirit ja preparat.

Per a preparar la crema, pela la poma i la xirivia, trosseja-les i posa-les en un casset amb aigua i cou fins que ambdós ingredients estiguen tendres. Tot seguit passa'ls al recipient de la batedora amb l'aigua de cocció, la sal,  un poc de pebre negre acabat de moldre i anet, i finalment un fil d'oli d'oliva verge extra. Tritura fins a obtenir una crema lleugera i fina, prova per si fóra necessari rectificar d'alguna espècia.

Talla el salmó en tires fines o juliana, pica les olives negres deshidratades.

Emplatat

Serveix en gotets la crema de poma i xirivia, col·loca al centre unes tires de de salmó, una mica d'anet i d'olives negres i acaba amb unes gotes d'oli d'oliva verge extra.
Bon profit!

Comentaris

Entrades populars