"Coca en llanda"




Ingredients (safata de 25x30x5 aprox.)

·         3 ous (180 grams)
·         350 grams de sucre (més el necessari per a empolvorar)
·         1 llima (la seua pell ratllada)
·         220 grams d'oli de gira-sol
·         500 grams de llet
·         500 grams de farina
·         1 sobre de gasificant (3'3 grams de bicarbonat sòdic)
·         1 sobre d'àcid tartàric i màlic (2'2 grams) (els sobres de gasificant per a rebosteria blanc I lila).


Elaboració

1.       Precalfa el forn amb calor dalt i baix a 180 C. Posa una reixeta a baixa altura perquè la safata del bescuit quede un o dos punt per davall del centre del forn.
2.       Trenca els ous i posa'ls en un bol ampli, afig el sucre i bat amb les varetes (pots utilitzar les elèctriques) fins que doblen el seu volum.
3.       A continuació afig la pell de llima acabada de ratllar, l'oli de gira-sol i la llet.
4.       Tamisa la farina amb els sobres de gasificant per a rebosteria, i incorpora-la a la mescla anterior a poc a poc, mentre vas mesclant amb l'espàtula. Assegura't que no queden grums, pots utilitzar les varetes manuals realitzant moviments envolvents.
5.       Folra la safata per a la coca amb paper vegetal, que cobrisca també els laterals. Aboca la massa i procura que quede ben estesa, llisa i uniforme.
6.       Quan el forn estiga a la temperatura adequada, introdueix la massa batuda i enforna durant 30 minuts aproximadament. En aqueix moment, comprova que l'interior de la coca està feta. Llavors retira-la del forn.
7.       Empolvora amb sucre i deixa refredar. És difícil resistir-se a tastar-la fins que es refrede del tot. Tèbia està rica aquesta coca, freda també, i hi ha qui fins i tot la prefereix d'un dia per a un altre. Si la prepares tindràs oportunitat De tastar la coca en llanda de les tres formes.
Bon profit!

Comentaris

Unknown ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit…
Quina bona pinta que te aquesta coca!!!
Quan jo ere petita ja m'agradava molt cuinar i l'unic que feia aleshores ere algun pa de pessic, eren boníssims, i no puc recordar la recepte exacte, i saps quan he vist aquesta foto de la teva coca m'ha recordat aquell pa de pessic .
Així que provaré de fer-la.
Chus

Entrades populars