Favada Asturiana

Favada Asturiana
Ara que baixa el termòmetre va sent hora de preparar plats contundents. La favada Asturiana és un plat de cullera senzill de preparar amb molt bon resultat. Avui en dia podreu trobar els ingredients Asturians en qualsevol supermercat.



Ingredients:

·         500 G Faves blanques
·         150 g cansalada porc
·         3 xoriços Asturians
·         3 botifarres eixutes
·         1 punta de pernil
·         200 g braó salat
·         1 ceba
·         1 cabeça d'alls
·         Julivert
·         safrà
·         sal


Preparació:

1.       El dia anterior posem a remulla les faves. L'endemà les escorrem, les posem en una olla de pressió i les cobrim amb aigua fresca. Portem l'olla a ebullició, i llavors tallem la cocció amb un dollet d'aigua freda. Repetim aquesta operació dues vegades més.

2.       A continuació espumem la superfície I afegim la cansalada, els xoriços, el pernil i el braó amb la ceba, julivert i els alls. Tapem i coem un temps inferior del que indique el fabricant de les faves.

3.       Quan es puga obrir l'olla, diluïm el safrà en 4 cullerades del caldo de les faves I l'afegim a l'olla junt amb la botifarra, prèviament llavada. Salem i acabem de coure amb l'olla oberta, perquè espessisca la salsa.

4.       Abans de servir la favada, traiem unes quantes faves i Les piquem amb una forqueta fins a obtenir una pasta. L'agreguem al caldo i removem, així quedarà més consistent.
5.       Servim Ben calent.

Comentaris

Entrades populars