dilluns, 10 de juny de 2013

Amorelli amb verdures de primavera




Ingredients 6 comensals:


  • 500 gr de pèsols tendres (pes amb tavella)
  • 500 grs de faves tendres  (pes amb tavella)
  • 2 manollets d'alls tendres
  • 6 carxofes (tant sols utilitzarem el cor blanc)
  • 1 manoll d'espàrrecs verds
  • 6  ous
  • 150 gr de mantega
  • 4 longes de pernil no massa primes
  • oli
  • sal
  • Pebre negre


Elaboració:


  1. Passeu les longes de pernil per la planxa o la torradora. Talleu-les a trossets i reserveu.
  2. Talleu els espàrrecs rebutjant la part més dura. Peleu les carxofes deixant tant sols el cor blanc i feu-lo en quatre quarts. Peleu els alls tendres i trossejat-los. Desgraneu les faves i els pèsols.
  3. En una paella poseu l'oli d'oliva i sofregiu les verdures amb un poc de sal lentament. Reserveu
  4. Bulliu la pasta amb sal al dente
  5. Poseu a fondre en un perol al foc els 150 gr de mantega. Aboqueu la pasta una vegada estiga escorreguda i remeneu per a què s'impregnen de la mantega. Poseu un poc de pebre negre.
  6. Afegiu tres o quatre cullerades del caldo de la cocció i remeneu de nou.
  7. Retireu del foc el perol i poseu els 6 rovells dels ous sense parar de remenar per a què no es quallen. Les clares les guardeu per fer una truita a la nit.
  8. Afegiu les verdures i mescleu-ho tot
  9. Serviu el pernil  a banda per a què cada comensal es serveixca per damunt del plat.
Bon profit