dilluns, 3 de juny de 2013

Nuggets de pollastre




Ingredients (25 unitats aprox.)


  • 250 grams de pit de pollastre
  • 75 grams de pa ratllat
  • 50 grams d'ametles crues
  • 15 grams de llavoretes de sèsam
  • 1 xalota
  • Pebre negre acabat de moldre
  • Comí mòlt
  • 25 grams de formatge ratllat (emmental, parmesà…)
  • Sal
  • 3 ous
  • Oli d'oliva.


Elaboració:


  1. Pots aprofitar el pa dur per a fer l'arrebossat dels nuggets, trosseja-ho i posa'l al got de la picadora i després introdueix les llavoretes de sèsam i l'ametla picada, dóna-li uns colps de turbo perquè és trituren lleugerament i és mesclen be.
  2. Neteja els pits de pollastre retirant el greix que puguen tenir i trosseja'l, posa'l en la picadora de carn junt amb la xalota trossejada, el pebre negre, el comí, el formatge ratllat i sal, pica la carn al mateix temps que és mescla amb els ingredients que la condimenten.
  3. Fes porcions amb la carn picada i dóna'ls la forma que desitges, com xicotetes hamburgueses rodones, rectangles…
  4. Posa en un plat el pa ratllat amb l'ametla i les llavoretess de sèsam i en un altre plat els ous batuts amb un poc de sal. Arrebossa el pollastre passant-ho per l'ou, després pel pa ratllat, una altra vegada per l'ou i de nou pel pa ratllat.
  5. Posa abundant oli d'oliva a calfar a una temperatura mitjana alta, frig els nuggets de pollastre, donant-los la volta si és necessari perquè és dauren pels dos costats, i retira'ls posant-los sobre paper de cuina absorbent quan estiguen fets.